drukte verwacht tijdens jeugdschaaktoernooi in raalte

Alle schakers van 6 tot en met 16 jaar uit de gehele gemeente Raalte worden uitgenodigd om mee te doen. Het schaakniveau is niet van belang. In het toernooi wordt namelijk gespeeld volgens het Zwitsers systeem, waarin iedere schaker speelt tegen iemand met een gelijk aantal punten. Dit betekent dat iedere wedstrijd een gelijkopgaande onderlinge strijd oplevert.

Schaken wint terrein
In Raalte hebben de laatste vier jaar heel veel jongeren via de schaakclub of basisschool leren schaken. Op de St.Antoniusschool in Mariënheem, Basisschool De Bolster, Basisschool Oostenwind hebben veel leerlingen schaaklessen gevolgd en er wordt daar nu fanatiek geschaakt. Binnenkort volgen ook nog lessen op de basisschool in Broekland. Schaken blijkt voor veel jongeren een interessante denksport te zijn en de organisatie verwacht dan ook een groot deelnemersveld te kunnen verwelkomen.

Er zijn prijzen in verschillende categorieën, waarin gekeken wordt naar de leeftijd en of schakers beginners of gevorderden zijn.

Het toernooi wordt gehouden op twee middagen in de kerstvakantie: vrijdag 30 december en 6 januari, steeds van 14.00 tot 16.30 uur. Er worden vijf partijen per middag gespeeld, tien dus in totaal. Op vrijdag 6 januari worden om 16.30 uur de prijzen uitgereikt.

Plaats van handeling is het clublokaal van de Schaakclub Raalte, in het Pannenkoekenhuis Laurel’s aan de Varkensmarkt in Raalte. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar j.mocking@vodafonethuis.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.