dementerende ouderen blijven bewegen in herbergier olst

Zoals algemeen bekend is bewegen goed voor lijf en leden. Je hele lichaam is erbij gebaat, ook de hersenen. Het zal de aantasting bij de Herbergier-groep weliswaar niet verbeteren, maar wel het proces vertragen.

Marijke Bos, als combinatiefunctionaris bij ut Huus verantwoordelijk voor de beweegimpuls aan kwetsbare ouderen, ontmoette vorig jaar rond deze tijd twee medewerkers van de woonvorm voor ouderen met geheugenproblemen. Het bleek het begin van iets moois: de zogeheten ‘beweegboost’.

Beweegimpuls

“De beweegboost is onderdeel van het project Beweegimpuls Kwetsbare Ouderen”, vertelt ‘gymjuf’ Marijke Bos. “Na overleg koos deze kleinschalige woonvorm ervoor mee te doen aan het gesubsidieerde project.”

Bos heeft de beweegboost vele donderdagen begeleid. Nu, een jaar na de eerste aanzet, pakken vier enthousiaste medewerkers van Herbergier de handschoen op om het werk van Marijke voort te zetten. In oktober hebben zij een workshop ‘BeweegID op locatie’ gevolgd bij Marijke en in de afgelopen weken goed opgelet en meegedaan tijdens de bewegingsuurtjes.

Mogelijkheden

“We hebben veel adviezen en tips gekregen van haar, zodat we nu weten wat de mogelijkheden zijn qua oefeningen en materialen”, vertelt Marjan Buter, een van de medewerkers. “Ook oefeningen ondersteund door muziek horen hierbij.”

Marjan: “De professionaliteit van Marijke – die ruim vijftien jaar ervaring heeft op dit gebied – zullen we waarschijnlijk niet kunnen evenaren, maar het effect van onze inzet zal hetzelfde zijn: na afloop vrolijke en tevreden gezichten van de bewoners die naar eigen kunnen hebben meegedaan.”

Met het aansporen tot bewegen tijdens de gymlessen wil Herbergier Olst er in elk geval voor zorgen dat het geestelijk en lichamelijk welzijn van de bewoners geprikkeld en op peil blijft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.