de jongens van nuheino wat is er ongelofelijk veel te doen in heino

Ze zijn er mee gestopt. Deze week.

Michel Brinkhuis, Jeroen en Niek Wolfkamp zijn de drie mannen achter NuHeino. Ze begonnen er mee op de middelbare school. “We gingen er over nadenken toen AfslagHeino van Ben Nijboer er mee stopte. Of wij dat over zouden nemen, vroegen we ons af. Dat was in een mooie zomer en we zagen elkaar dagelijks aan het zwembad. Tot we bedachten dat we zelf ook wel zo’n site konden bouwen. Daar lag uiteindelijk onze interesse.”

En zo is het dus gekomen.

NuHeino was vanaf het begin een groot succes. “We hebben ons zelfs verbaasd over hoeveel er in ons dorp gebeurt. Zoveel verenigingen. Zoveel vrijwilligers. Er was steeds overal wel van alles te doen! We wilden dat graag laten zien. Maar blijkbaar was Heino ook blij dat ze hun informatie kwijt konden. We kregen van overal vandaan verzoekjes om dingen op te nemen en als we op pad gingen voor verslaggeving werden we overal met open armen ontvangen. Dat is hartstikke leuk!”

Onderzoek wijst uit dat een site als die van NuHeino veel meer is dan een info-kanaal. Het is ook een bindende factor. Je bereikt mensen die je anders nooit zou bereiken. Maar je ziet ook wat anderen allemaal doen. Dat maakt je trots op je eigen woonplaats, de kans dat je vervolgens actief mee gaat doen in je eigen leefgemeenschap neemt dan aanzienlijk toe.

Maar dat moet je niet tegen de jongens van NuHeino zeggen. Twee van hen zijn data-analist geworden. “Dat kan misschien wel zo zijn, maar ik geloof niet dat dat echt aangetoond is bij ons.”

Na de middelbare school gingen de heren studeren, maar ook vanaf de studentenkamers werd NuHeino keurig onderhouden, voor de weekenden werden roosters gemaakt wie waar naar toe ging. Maar ook die studietijd is inmiddels voorbij. De heren wonen in Gelderland, Friesland en Zwolle en zijn info-analist en werkzaam in planten veredelen.

“Dan wordt het toch lastig. We zijn onze fotograaf Joost Pieterse dankbaar dat hij nog zo lang in zijn eentje overal foto’s heeft gemaakt. Tegelijk: Sommige evenementen trekken voor de zoveelste keer voorbij. Het nieuwtje is er een beetje af. En tegelijk lukte het niet mensen te vinden die mee wilden doen. Alles met elkaar hebben we daarom maar een mijlpaal voor onszelf uitgezocht. 10.000 Berichten. Nu de stekker er uit is? Wel jammer. Maar het voelt ook goed.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.