de bevers verliest in friesland van bolsward

We begonnen de wedstrijd vrij aardig, door een goede serveserie van Kaya stond het al snel 3-0. Daarna werd het een bijzondere set. Bolsward werd al snel de bovenliggende partij, wij liepen constant achter de feiten aan en stonden al snel 5 punten achter. Tot overmaat van ramp ging ook Fleur door haar enkel. Dit bracht wel een soort ommekeer. Melissa viel in en serveerde erg goed zodat het gat tot 2 punten verkleind werd. Bolsward was echter toch het eerst op de 24 maar toen ontspon zich een mooie strijd. Na verschillende setpoints aan beide kanten wisten wij de set binnen te halen met 30-28.

Een mooie opsteker, zeker gezien het feit dat we behoorlijk onder ons eigen niveau aan het spelen waren. De 2e set werd echter een teleurstelling, we kregen het niet voor elkaar om ons niveau omhoog te krijgen en Bolsward speelde degelijk en trok vrij makkelijk deze set naar zich toe met 25-20.

In de 3e set Wieke erin voor Kaya, deze set begonnen we prima. Ons niveau leek zich te herstellen en we liepen makkelijk uit tot een punt of 5 voorsprong. Aan het eind van de set verzuimden we echter het af te maken. Onze aanvallers kregen het niet voor elkaar om de bal op de grond te krijgen en maakten teveel directe fouten waardoor Bolsward niet al teveel hoefde te doen. Tel daar 2 beslissende fouten van de 2e scheidsrechter (alle 2 op setpoint voor ons) bij op en je hebt het scenario voor een 27-25 verlies.

De 4e set was helaas een formaliteit, bij ons was het over en uit en de wedstrijd eindigde in een voor ons beschamende 25-12.

Een 3-1 verliespartij waarbij wij slecht gespeeld hebben, veel pech hadden met blessures van Fleur en uitvallen van Sanne M. en waarbij de 2e scheids een beslissende rol had bij de 3e set.

Kortom een wedstrijd waar we veel van kunnen leren, wat ging er vandaag mis en waarom. En vooral, wat kunnen we doen om dit te voorkomen en als het nodig is snel te herstellen? Met de opdracht om hier over na te denken zijn we de lange terugreis begonnen. Volgende week ontvangen we Zwolle D2 in onze eigen sporthal. En dan gaan we (laten) zien dat we ons niveau wel kunnen halen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.