dansgroep iesselstars uit olst laat zich zien tijdens presentatieavond

In de bovenzaal van het Holstohus zullen de diverse groepen aan het publiek alle nieuwe dansen presenteren. Met deze dansen zullen de Iesselstars in de 4 leeftijdsgroepen (20 meiden, vanaf  6 jaar) weer een greep gaan doen naar de prijzen op verschillende dansfestivals.

De presentatieavond wordt dit jaar voor de 9e keer georganiseerd. Dit jaar bestaan de Iesselstars uit 4 groepen. De  miniorengroep – met  5 kinderen van 6 jaar – dansen een gardedans. De juniorengroep – met 6 kinderen van 7 tot 10 jaar – dansen een gardedans. De jeugd-/hoofdklassegroep – 8 meiden in de leeftijd vanaf 12 jaar – dansen met z’n 5en een gardedans en met z’n 6en een showdans karakter in het thema Petticoat. Ook dit jaar danst Quinty Haarman (10 jaar) een solodans en is er een nieuwe soliste, Michalina Stepien (15 jaar). Al met al dit jaar 6 dansen om te laten zien, dus een mooi programma. Tevens zullen er 4 gastoptredens zijn van andere verenigingen. Er dansen namelijk 2 groepen van CV de Deurzakkers uit Deventer en 2 jazzgroepen van OSV’95 uit Olst.

Op 15 januari 2017 organiseren de Iesselzotten hun eigen Regionale Dansgardefestival Olst in Sporthal de Hooiberg. Dé thuiswedstrijd voor de Iesselstars. Om de danssport meer onder de aandacht te brengen heeft de organisatie van het festival een Open Podium georganiseerd. Hiervoor wordt iedereen uitgenodigd om te laten zien aan een breed publiek wat zij in huis hebben op dansgebied. Dat kan zijn met  bijvoorbeeld jazz-,  ballroom- of volksdans, maar ook met elke andere vorm van dans. Het dansgardefestival wordt jaarlijks bezocht door ca. 1000 bezoekers en deelnemers. Opgave en informatie over het Open Podium is te vinden op staging2.iesselzotten.nl.

De presentatieavond is een prima gelegenheid om kennis te maken met deze tak van de danssport. Kom gerust even kijken om te zien welke mooie dansen er voor dit seizoen zijn ingestudeerd. Ook is er gelegenheid voor het verkrijgen van informatie over de Iesselstars en kunnen gegadigden zich alvast opgeven voor het Open Podium. Tussendoor is er uiteraard ruimte voor gezelligheid. De avond start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Entree is € 2,00 vanaf 5 jaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.