Home / archiefcentraal / damesteam de bevers veegt vc zwolle van het veld

damesteam de bevers veegt vc zwolle van het veld

Na de domper van vorige week waar we 3-1 verloren van Bolsward hebben we een goed teamgesprek gehad op maandag. De training daarna was oké en op donderdag hebben we een oefenpotje tegen Rivo D1 gespeeld. Zij spelen 1e divisie en we wilden vooral spelen met een behoorlijke dosis weerstand.

Het oefenpotje verliep prima, een 2-2 eindstand waarbij we de 2 gewonnen sets juist boven de 20 het verschil maakten. De andere 2 sets gingen redelijk dik verloren. Ook serverend leek de boel weer op orde.

Dus met goede moed op naar zaterdag waar we VC Zwolle op bezoek zouden krijgen. Een redelijk jong team dat een paar plekken onder ons staat  maar met nogal wisselende uitslagen. We waren dus gewaarschuwd. Van tevoren eerst met elkaar gegeten en duidelijk naar elkaar uitgesproken wat je van elkaar mag verwachten.

Helaas kan Fleur nog niet meedoen ivm haar enkelblessure van vorige week en was Aniek helemaal niet fit. Daarom begon Melissa voor het eerst in de basis.

De 1e set begon enorm gelijkwaardig. Beide teams hielden elkaar in evenwicht tot 20-20, waarbij wij vooral moeite hadden met hun nr 8. Een jonge dame die een prima sprongserve had en ook aanvallend goed uit de verf kwam. Boven de 20 liepen we, na wat tactische aanwijzingen en schitterend serveerwerk van Mathilde, snel naar de 25. Een moeizame 25-22 winst.

De 2e set was niet best van onze kant, we hadden erg veel moeite met de serve van Zwolle en ons eigen fouten percentage in serve en pass en aanval was veel te hoog met als gevolg de hele set een dikke achterstand van 23-18. Marit werd ingewisseld om de pass te versterken en met Kaya aan serve kwamen we nog terug naar 21-23 maar toen Zwolle het 24e punt maakte leek de set voorbij. Gelukkig dachten de dames in het veld daar iets anders over. Na een side-out, en 4 goede services van weer Mathilde en 4 aanvallende punten van Sanne Mars op rij wonnen we de set alsnog met 26-24.

Hierna was de weerstand bij Zwolle gebroken en dat resulteerde in 2 hele makkelijke sets die we wonnen met 25-14 en 25-16.

Een mooie 4-0 overwinning dus waarbij we vooral de 1e en 2e set hebben laten zien dat we boven de 20 sterk waren. Vooral Mathilde was serverend bepalend en ook Marit die voor het eerst 2 en een halve set speelde deed het prima. Wederom een groot compliment voor de dames aan de kant die in samenwerking met het publiek 4 sets lang bleven zingen en feestvieren!!

Als team hebben we een mooie overwinning behaald. Nu 4 weken geen wedstrijden. We mogen 14 januari op bezoek in Groningen bij Veracles.

We wensen als Bevers D1 iedereen hierbij alvast hele fijne Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar!

Lees ook

CRT huldigt Mitchel Schotman

RAALTE – Wielervereniging CRT heeft woensdag 15 september Mitchel Schotman gehuldigd voor zijn BMX-prestaties. Mitchel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.