cda raalte wil dat kinderen meedenken over kansen voor kinderen

“Het geld dat we gaan ontvangen moet bij de kinderen terecht komen en niet opgaan aan instanties of procedures”, aldus het CDA. Net  zoals bij onze volwassen burgers die inspraak kunnen geven, wil het CDA Raalte ook dat kinderen die het moeilijk hebben hun stem kunnen laten horen over wat voor hun belangrijk is om hun toekomstplannen te verwezenlijken.

Dat kan gaan om extra activiteiten in vakanties, maar kan ook buiten school voor kinderen waarvan de ouders geen middelen en of geen gelegenheid hebben hun kinderen te stimuleren hun vrije tijd zinvol en toch speels te besteden. Maar ook de situatie dat kinderen die mantelzorger zijn in het gezin omdat er geen middelen zijn reguliere hulp te krijgen.

“Wij vragen het college dringend om zo snel mogelijk een laagdrempelige bijeenkomst te organiseren met de maatschappelijke partners, scholen en huisartsen om samen te realiseren dat de kwetsbare kinderen gezien en gehoord worden en hun wensen in kaart worden gebracht”, zegt het CDA Raalte. 

Donderdagavond 22 december in de Gemeenteraadsvergadering heeft  Elly van Steen namens het CDA tijdens de rondvraag het College opgeroepen om bovengenoemde bijeenkomst op te starten met als doel: “Geld daar te laten komen waar wij vinden dat het moet komen: Immers Kansen voor Kinderen door Kinderen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.