burgerinitiatief wil einde aan hobbyjacht

Op 20 januari van dit jaar werd het burgerinitiatief Stop de Hobbyjacht ingediend in de Provinciale Staten van Overijssel. Verschillende juristen en belanghebbenden werden er het afgelopen jaar bij gehaald door de provincie om uit te zoeken wat ze ermee aan moesten. De conclusie van Gedeputeerde Staten: wij zijn niet bevoegd om aan de eisen van de burgerinitiatief te voldoen. Volgens de indieners is het niet een kwestie van niet kunnen, maar niet willen.

Komende woensdag wordt er door de Provinciale Staten definitief over het lot van het burgerinitiatief gestemd. Initiatiefnemer Timo Roeke diende het initiatief in namens de burgers van Overijssel. “Ik hoop dat de partijen in de provincie door de reactie van Gedeputeerde Staten heen kunnen prikken. Volgens de nieuwe Natuurwet is de provincie namelijk wel degelijk bevoegd regels te stellen aan de jacht, anders zouden we nooit aan het initiatief zijn begonnen.”

Roeke blijft hoopvol: “Tijdens de laatste behandeling in de commissievergadering gaven de meeste fracties aan tegen jacht zonder nut of noodzaak te zijn, dus moeten ze het eigenlijk wel eens zijn met ons verzoek om regels te stellen aan de jacht, zoals die ook gelden bij schadebestrijding en populatiebeheer.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.