brett kiobas

De meesten vertrouwden op hun smartphone. Anderen stelden mij vele varianten van de vraag ‘wat moet ik doen?’

Mijn oog viel op een dralende Islamitische vrouw met een zwarte hoofddoek. Vrouwen met hoofddoeken stellen geen vragen. Ik sprak haar aan. ‘Waar wilt u naar toe?’ Grote bruine ogen in een mooi glad gezicht. ‘Hilversum, naar mijn dochter’, antwoordde ze. ‘Misschien kunt u beter omreizen, via Apeldoorn en Amersfoort.’ Ze overwoog kalm en zei ‘Of wachten op de NS-bus?’ Een gok, zo wist ik uit ervaring. ‘Tsja, mevrouw’, ik opende mijn handen, keek raadplegend omhoog naar de mistige, donker wordende hemel en flapte er uit: ‘Dat weet alleen Allah, ben ik bang.’

Gelukkig lachte ze: ‘Dat betwijfel ik hoor. Hij heeft het razend druk, mijnheer. Net als Sinterklaas.’

Zonder haar besluit met me te delen stapte ze de kiosk binnen.

 

brettcolumn@hotmail.com

staging2.brettsnap.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.