Home / archiefcentraal / bij ons in olst wijhe belevenissen van een raadslid

bij ons in olst wijhe belevenissen van een raadslid

Waar het toe leidt? Wij gaan het zien! Misschien dat met deze rubriek het vooroordeel over de lokale politiek wordt bevestigd. Maar wellicht denkt een enkeling, goh raadslid, dat lijkt mij ook wel wat.

Dit bij wijze van aftrap.

Ter zake. De afgelopen week ben ik twee avonden de hort op geweest. Dinsdag werd ik door B. en W. bijgepraat over de situatie rond de huisvesting van statushouders in de voormalige school op de Elshof. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Dat is allemaal niet zo goed verlopen, daar heeft u vast over gelezen.  De gemeente was slecht voorbereid en de jeugdige statushouders hadden het niet naar de zin op de Elshof. Resultaat: einde project. En dat is vooral jammer voor de omwonenden en andere vrijwilligers die zich het vuur uit de sloffen hebben gelopen om de opvang in de school tot een succes te maken. Het schoolgebouw zal nu wel verkocht worden.

Daarna met de fractie de raadsvergadering van aanstaande maandag voorbereid. Belangrijkste punt voor ons is de evaluatie van het participatiebeleid. Olst-Wijhe telt bijna 200 bijstandsgerechtigden. Dat is veel. Wat ons betreft moet alles uit de kast om tenminste een deel van deze groep een beter zicht te geven op werk.

Zoals in veel plattelandsgemeenten heeft het basisonderwijs in Olst-Wijhe te maken met krimp. Ten opzichte van 2007 is het leerlingenaantal op de basisscholen in Olst-Wijhe met 27% gedaald. En die trend zet zich door. En dat heeft gevolgen. Voor de kinderen, de ouders, de leerkrachten maar ook voor de gemeente. Hoeveel schoollokalen zijn er nog nodig? Moeten er misschien scholen fuseren? Waar ga je nog wel aan nieuwbouw doen, waar niet?

Over dit alles ben ik woensdag in Olst bijgepraat door de onderwijsorganisaties De Mare (openbaar) en de MijnPlein (bijzonder). Dat doen ze samen en dat doen ze goed. Gedegen, open en in overleg met alle betrokkenen. Bedoeling is om in 2017 spijkers met koppen te slaan.

Verder deze week een gesprek gehad met een verenigingsvoorzitter die boos is op de gemeente is. Erg boos. Ik heb hem beloofd om komende week actie te ondernemen. Dan neem ik ook de pont naar Welsum. En dan gaat het over kippen. Volgende week meer hier over.

Toon Schuiling

Lees ook

Decemberactie van Gastvrij Wijhe weer van start

WIJHE – De stempelkaarten worden uitgedeeld; de inleverbussen staan klaar. De decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.