bezoekers kantine overwetering blij met gezonde keus

“Wij zijn vorig jaar begonnen met Vullen of Voeden een gezonde kantine bij SC Overwetering”, vertellen initatiefnemers Danielle Kleinkoerkamp en Maaike Boersma. “Dit omdat wij het tijd vonden om naast de mindere gezonde producten die verkrijgbaar zijn in de kantine, ook gezonde alternatieven aan te bieden.”

Reacties
De reacties zijn volgens de dames over het algemeen ‘heel positief’. “Ook van bezoekende clubs krijgen we terug dat zijhet heel prettig te vinden om bijvoorbeeld een smoothie of een lekker broodje balletje breed met sla te kunnen kopen in plaats van een vette hap. Zij zijn vaak verbaasd over de keuzemogelijkheden die wij hier hebben aan gezonde producten.”

Ook de kinderen reageren goed. “Natuurlijk spreekt het snoep ook nog steeds aan, maar de gezonde spies (tomaat, komkommer, blokje kaas en mager knakworstje in de vorm van een voetballer), popcorn met honing of verse appelsap gaat er ook goed in.”

Het meest populair is het Balletje Breed. “Deze vliegen over de toonbank, zeker op zondag. Maar ook de gezonde sandwich van bakkerij Bökkers Mölle gaat er goed in. Alles wat nieuw is heeft tijd nodig om te integreren. We mogen absoluut niet klagen over wat er verkocht wordt aan gezonde producten.”

Denkwijze
Of er echt anders gedacht wordt over gezond eten, durven de initiatiefnemers niet te zeggen. “Daar zouden we een onderzoekje naar moeten doen. Wel krijgen we terug dat mensen het erg prettig vinden dat er nu een keuze is. En dat is ook precies ons doel. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor wat je eet of wat je als ouders je kinderen te eten geeft. SC Overwetering draagt daar op deze manier ook graag een steentje aan bij.”

Toekomst
“Op dit moment hebben we een mooie gezonde menukaart samengesteld waar we voorlopig goed mee vooruit kunnen. Plannen zijn er altijd. Maar het is belangrijk om eerst iets goeds neer te zetten dat stevig staat en het de tijd te geven om het te laten integreren, zodat we daar verder op kunnen doorbouwen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.