albert heijn in raalte stap dichter bij uitbreiding

De gemeente Raalte heeft Albert Heijn en Ahold aangegeven dat in principe uitbreiding mogelijk isIn de afgelopen maanden heeft de voorbereiding plaatsgevonden voor een overeenkomst hiervoor. De overeenkomst bevat de voorwaarden waaronder de uitbreiding kan plaatsvinden.

Exacte inhoud geheim
In de anterieure overeenkomst is onder andere opgenomen: de verkoop van grond, de bijdrage van Albert Heijn aan de wijzigingen in de openbare ruimte, de ambtelijke begeleiding, verhaal van planschade, taken en verantwoordelijkheden van de partijen, ontbinding en beëindiging. De exacte inhoud van de overeenkomst wordt niet bekend gemaakt.

Het uitbreidingsplan bevat allerlei elementen die een sterke invloed op de Molenhof hebben. Met Albert Heijn zijn afspraken gemaakt over de volgorde van de werkzaamheden van de bouw (door Albert Heijn) en het openbare gebied (door gemeente). Gedurende de bouw is sprake van een tijdelijke noodinrichting van dat stuk Molenhof die reeds de contouren bevat van de gewenste inrichting in de uiteindelijke Visie Molenhof.

Financiën
Albert Heijn realiseert de uitbreiding voor eigen rekening en risico. Het bedrijf betaalt naast de leges, de ambtelijke begeleidingskosten en de kosten herinrichting openbare ruimte. De aanpassingen in de openbare ruimte in de huidige kwaliteit komen eveneens voor rekening van Albert Heijn en vormt deels het budget waaruit de gemeente de aanpassingen van de aansluitende openbare ruimte kan gaan doen.

De gemeente Raalte verwacht € 135.000 euro over te houden aan het proces door de grondverkoop. Dit bedrag is bij de zomernota 2016 reeds beschikbaar gesteld voor de eerste fase van de herinrichting van de Molenhof.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.