actie in acht sallandse supers voor voedselbank raalte

Op de slotdag zaterdag 17 december staan de vrijwilligers van de Voedselbank van 10.00 tot 14.00 uur op de Grote Markt in Raalte waar iedereen die een bijdrage wil leveren welkom is. “RTV Oost, die de actie voor de Overijsselse Voedselbanken ondersteunt, komt waarschijnlijk opnames maken”, zo zegt bestuurslid Toon Metz. “We zorgen voor muziek, zetten lange tafels neer, we vragen de Sallandse bakkers om iets lekkers te maken en iedereen is welkom; bedrijven, ondernemers, scholen en particulieren. Een financiële bijdrage is natuurlijk ook welkom. Het moet een beetje de sfeer van de vroegere actie van Mies Bouwman, ‘Open het Dorp, worden.”

Het is het derde (en waarschijnlijk het laatste) jaar dat RTV Oost in de decembermaand samen met andere regionale omroepen geld en levensmiddelen inzamelt voor de Overijsselse Voedselbanken. Dit jaar is de opzet iets gewijzigd. “Iedereen kan in acht supermarkten een product kopen, of meerdere natuurlijk, dat direct afrekenen en meteen na de kassa in een krat of winkelwagentje deponeren. Of aan onze herkenbare vrijwilligers afgeven. In Olst kan dat bij de Plus, in Wijhe bij Albert Heijn, in Heino bij de Boni en Albert Heijn, in Luttenberg bij de Coop en in Raalte bij de Jumbo (Domineeskamp en Noord) en Albert Heijn. Andere supermarkten in deze twee gemeenten wilden ook meedoen, maar kregen helaas nog geen toestemming van hun landelijke hoofdkantoren”, zo vertelt Frans Rouwenhoff, voorzitter van de Raalter Voedselbank.

Er kan in de acht supermarkten gekozen worden uit een vijftal geselecteerde levensmiddelen; houdbare halfvolle melk, groenten of peulvruchten in blik, maaltijdsoep in blik, pasta/rijst/couscous en koffie/thee. Behalve de acht supermarkten in de twee Sallandse gemeenten zijn er ook andere particuliere inzamelpunten, bijvoorbeeld in Broekland. Die adressen zijn te vinden op de site rtvoost.nl/voedselbank.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.