180 kilometer op de handbike voor serious request

Op donderdag 22 december gaat het gebeuren. Dan neemt Team Riverside Racing, bestaande uit Christian van de Berg, Demion van Putten, Arjen van der Tol, Tim de Vries en Chiel Albers, plaats in de zogenoemde handbikes om half Nederland af te fietsen. Op een handbike beweeg je jezelf niet voort met je benen, maar met je armen. Behoorlijk zwaar dus.

Maar dat houdt de vijf mannen niet tegen. “Wij zijn een fanatieke groep handbikers met elk onze eigen beperking, maar niets staat ons in de weg om de 180 kilometer lange weg naar het Glazen Huis af te leggen om zo ons steentje bij te dragen voor de kinderen die nog beperkter zijn dan wij”, stelt Chiel daadkrachtig.

Zelf is de Olstenaar, ondanks dat hij in een rolstoel zit, een fervent sporter. Zo werd hij onlangs in Amsterdam geselecteerd voor twee sporten tijdens de Paralympische Talentdag van het NOC*NSF. Teamgenoot Tim de Vries is zelfs al een paralympische handbiker.

Grens verleggen
Albers kijkt uit naar de lange rit. “Het motiveert me dat ik hiermee mijn eigen grens verleg. Daarnaast is het gezellig met elkaar en halen we ook nog eens geld op voor het goede doel.”

Dat geld wordt door het vijftal opgehaald middels sponsoring. Daar kunnen nog altijd meer sponsoren bij om het streefbedrag van 2.000 euro te bereiken. “Die hebben we nodig om al die kinderen meer lucht te kunnen geven en zo een toekomst kunnen opbouwen.” Wil je de actie steunen? Klik dan op ‘sponsor deze actie’ op deze site of neem contact op via cvdberg82@gmail.com.

Longontsteking
Dit jaar gaat het geld van Serious Request naar hulp voor de vele kinderen die sterven aan een simpele longontsteking. Eentje waar wij amper last van hebben maar waar, vooral in de Hoorn van Afrika en ten zuiden van de Sahara, duizenden kinderen aan overlijden. Gebrek aan kennis en geld voor medicijnen liggen hieraan ten grondslag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.