zwolle als geboorteplaats ben je helemaal gek

Nu kun je zeggen dat dat een onwaarschijnlijk voorbeeld is, maar dat is niet zo. Er zijn Eaglesfans genoeg die er hun hele leven alles aan zullen doen niet in Zwolle te belanden. Andersom ook, maar we denken zo maar dat dat minder voorkomt.

In Twente heb je ook zo’n voorbeeld. De verlos-kliniek in Hengelo ging dicht waardoor mensen in Almelo geboren moesten gaan worden. Nou, dat gaf nog wel wat gedoe. Of op de eilanden. Je moet volgens de wet binnen drie kwartier in het ziekenhuis kunnen zijn. Dat red je niet vanuit Terschelling, dus wordt er niemand meer op een eiland geboren. Dus heeft over enige tijd niemand meer Terschelling als geboorteplaats…

De Vereniging voor Nederlandse Gemeenten is in die materie gedoken en zie daar: er lijkt geen bezwaar tegen het tijdelijk aanwijzen van een stukje andere gemeentegrond in het ziekenhuis. Dus dat je wel in Zwolle bevalt, maar dat ze doen alsof je in Raalte of in Dalfsen bent.

Weer een probleem de wereld uit.

En het geeft ook mooi aan waar wetgevers mee bezig zijn. Zouden dat nu van die dingen zijn waar de samenleving altijd schoon genoeg van had, maar waar ze inmiddels de buik wel zo vol van hebben, dat ze het ook niet langer meer pikken?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.