Home / archiefcentraal / zorgverleners slaan handen ineen voor betere trombosezorg in de regio

zorgverleners slaan handen ineen voor betere trombosezorg in de regio

Het nieuwe centrum gaat alle vragen van zorgverleners in de regio over antistollingsmedicijnen beantwoorden, zowel tijdens als bij spoedgevallen na kantooruren. Dat is belangrijk, omdat de trombosezorg heeft te maken met een hele nieuwe generatie van antistollingsmedicatie. Het voordeel van deze medicijnen is dat trombosepatiënten hun bloedwaarden niet langer bloed hoeven te laten prikken.

Belangrijke verandering is verder dat niet alleen tromboseartsen, maar nu ook de eerste lijn antistollingsmiddelen mogen voorschrijven. Dat zorgt regelmatig voor vragen bij huisartsen, tandartsen, verloskundigen en apothekers. Het nieuwe Antistollingscentrum wil fungeren als vraagbaak voor voorschrijvers. Zij moeten hiervoor 24 uur per dag en 7 dagen per week terechtkunnen bij het nieuwe centrum.

Het Antistollingscentrum wil de kwaliteit van trombosezorg in de hele zorgketen verbeteren. Onderzoek laat zien dat er nog regelmatig fouten worden gemaakt met antistollingsmedicatie. Dat kan onder meer gebeuren doordat zorgverleners binnen en buiten een ziekenhuis onvoldoende kennis hebben, met verschillende richtlijnen werken of informatie niet goed uitwisselen. Regio’s zijn daarom door de overheid verplicht centra op te zetten om tot samenwerking en gemeenschappelijke standaarden te komen. Met het Antistollingscentrum Deventer voldoet onze regio als een van de eerste regio’s in Nederland aan de nieuwe wettelijke richtlijnen.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.