woningbezitters met minimuminkomen moeten van gemeentelijke belastingen af

Vaak is er sprake van vermogen in de vorm van overwaarde in de eigen woning. Deze groep van mensen kan echter niet aan dat vermogen komen omdat het vast zit in de vorm van “steen”. Banken zijn niet bereid om bijvoorbeeld een tweede hypotheek te verstrekken, omdat er sprake is van een minimuminkomen.

Peter Moorman van D66 en Anke Hoeneveld van de SP zijn van mening dat deze groep mensen daardoor ten onrechte in een achterstandssituatie wordt gedrukt. Beide raadsleden vragen het college van B&W of zij een inschatting kunnen maken van de omvang van deze groep. Bovendien vragen ze of het college bereid is in dit soort gevallen toch kwijtschelding te verlenen, omdat er sprake is van bijzondere omstandigheden. Verder vragen ze of het college bereid is de mogelijkheden voor kwijtschelding te onderzoeken, zonodig op landelijk niveau samen met de VNG. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.