wonen met de buren in luttenberg van start door europees geld

Salland is eind 2015 opnieuw geselecteerd als Leadergebied en kan gebruikmaken van Europese Leadergelden voor plattelandsontwikkeling. De eerste twee aanvragen – ‘Wonen met de buren’ in Luttenberg en ‘Helios meer dan voetbal’ in Deventer – zijn goedgekeurd en de projecten kunnen nu van start.

Wonen met de buren
Een groep inwoners van Luttenberg gaat het voormalig bejaardencentrum Mariaoord omvormen tot een vitaal centrum voor senioren. De Leader-bijdrage is bestemd voor voorzieningen om de appartementen heen, zoals een stilte- en ontmoetingsruimte, een steunpunt zorg, domotica-voorzieningen, een verbindingspad naar de dagbesteding bij Elckerlyc, de landschapstuin en duurzaamheidsmaatregelen.

Helios
Helios realiseert een duurzame accommodatie voor maatschappelijke activiteiten. In dit sportieve buurthuis in Colmschate (Deventer) wordt het sport- en beweegaanbod voor buurtbewoners, jeugd, ouders, werknemers en andere doelgroepen verdubbeld. Naast het voetbal komen er activiteiten gericht op gezondheid, vitaliteit, bewegen, gezonde voeding en integratie van mensen met een beperking.

Heb je een goed idee dat bijdraagt aan ‘people, planet & profit’ in Salland? Neem dan contact op met de Mireille Groot Koerkamp, Leadercoördinator: mireille@dekrachtvansalland.nl of 06 22466131. Zie ook staging2.dekrachtvansalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.