witharense genomineerde in strijd tegen immuniteit antibiotica

The Health Award for NGOs Fighting Antimicrobial Resistance is ingesteld om initiatieven van de internationale, Europese, nationale en regionale niet-gouvernementele organisaties te benadrukken en te belonen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het bevorderen van een gezondere EU en daardoor een hoger niveau van de volksgezondheid.

Het MEDUWA consortium van 29 Duitse en Nederlandse partners waaronder het Europa Ayurveda Centrum, ontwikkelt een pakket van aanvullende maatregelen om de verspreiding van multi antibiotica-resistente bacteriën door het water, bodem, voedsel en lucht te stoppen door humane en veterinaire gezondheidszorg en veeteelt.

Op de foto zie je van links naar rechts Ing. Cornelis Peters, dr. V.P. Mohana Kumari en Vighnesh Peters. Ze zeggen: “Ons centrum levert een bijdrage aan het emissiebeheer door de inzet van water (ayurveda) planten voor de reiniging van bodem en water. We treffen brongerichte maatregelen door het ontwikkelen en testen van plantaardige vervangers voor veterinaire antibiotica.”

De tool visualiseert uitgezonden hoeveelheden, concentraties, en de verspreiding van resistente bacteriën onder verschillende klimaatscenario’s waardoor adequate maatregelingen genomen kunnen worden.

De prijswinnaars worden uitgenodigd voor een specifieke prijsuitreiking of aan een ander groot evenement georganiseerd door de Europese Commissie, die de EU Health Award Ceremony zal omvatten. De winnaars worden uitgenodigd om hun initiatief te presenteren op een van de regelmatige bijeenkomsten van de EC, op een tweejaarlijkse bijeenkomst op hoog niveau van de Health Policy Platform EU , en ten slotte mogen zij zich registreren in het EU Health Policy Web Platform.

Alle genomineerden worden uitgenodigd voor de EU Health Policy Platform High Level Conference.

Alle aanvragers zullen worden uitgenodigd om mee te discussieren met het EU Health Policy Web Platform om de huidige en toekomstige gezondheidskwesties met internationale, Europese, nationale en regionale belanghebbenden en de Europese Commissie te bespreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.