vv heino verliest van hvv tubantia

Na twee gelijke spelen tegen Rigtersbleek (2-2) en De Zweef (0-0) ging vv Heino zondagmiddag op zoek naar de volle driepunter in de uitwedstrijd tegen HVV Tubantia. De opponent van vanmiddag verloor haar laatste twee wedstrijden van BVC’12 ( 3-0) en Longa’30 (2-0).

Het ging echter al vroeg in de wedstrijd fout voor de ploeg van Michel Steggink. In de tweede minuut strafte de Tubantia-spits een foute inspeelpass van Heino-doelman Tom Vastenavond genadeloos af.

Na de tegentreffer waren de Heinoërs de bovenliggende partij volgens hoofdtrainer Michel Steggink. Heino-middenvelder Remco Beumer kreeg een grote kans op de gelijkmaker maar verzilverde deze niet.

Vlak voor het rustsignaal ging het voor de tweede keer mis aan de kant van de bezoekers. “De tegenstander werd ingespeeld op de hoek van de zestien bij de achterlijn. We wilden daar het duel winnen, wat helemaal niet hoeft. We stappen in en de Tubantia-speler gaat over de knie. We kregen daardoor een penalty tegen in de vijfenveertigste minuut en dat werd de 2-0”, aldus Michel Steggink.

In de tweede helft besloot Steggink vrij snel 1 op 1 te gaan spelen om een aansluitingstreffer te forceren. De ploeg uit Heino kreeg een grote kans op de 2-1, maar Hidde Smeenk mikte vanaf zeven meter over het doel van Tubantia.

Tien minuten voor het einde viel de derde tegentreffer voor de Heinoërs. “Ik moet mijn ploeg wel de complimenten geven dat ze ondanks de achterstand alsnog de 3-1 of 3-2 proberen te maken.”

De kansen op de aansluitingstreffer deden zich voor, maar in de omschakeling bleek Tubantia voor de vierde keer die middag dodelijk effectief te zijn.

“Ik vond ons voetballend de bovenliggende partij, dat heb ik ook in de rust aangegeven. Het echte gif wat zich uitdrukt in de score miste ik alleen. We kregen na de eerste tegengoal een grote kans op de 1-1. Als we die hadden gemaakt was er misschien we wat geknakt bij de tegenstander. Nu viel de score telkens in hun voordeel”, aldus Steggink.

Na de wedstrijd kwam het bericht naar buiten dat de huidige hoofdtrainer van vv Heino zijn contract niet gaat verlengen. “Ik woon in het Twentse dus voor mij is het een behoorlijke afstand. Ik heb ambities en wil graag hier in de buurt wat meer mijn naam gaan vestigen. Ik ben niet een trainer die zich ergens aanmeld. Op basis van prestaties en de naam die ik heb ga ik er vanuit dat ik wel benaderd wordt. Dan gaan we zien of er een club bij me past.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.