verbreding n35 zwolle wijthmen in uitvoeringsfase

In de ochtend- en avondspits staan op de N35 tussen Zwolle en Wijthmen vaak lange files. Daarom verbreedt Rijkswaterstaat de weg, wordt een deel van het traject verlegd en komt er een viaduct met op- en afritten om het verkeer meer ruimte te geven. Op 7 september jongstleden is het tracébesluit voor het aanpassen van de N35 Zwolle – Wijthmen onherroepelijk verklaard. Dit betekent dat het project een nieuwe fase is ingegaan: de uitvoeringsfase. Een andere belangrijke mijlpaal is dat de verbreding van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen afgelopen juli is gegund aan Heijmans Infra B.V. Het project ligt dan ook helemaal op schema.

Voorbereidingen

Het contract dat Rijkswaterstaat met aannemer Heijmans heeft gesloten, bevat zowel het ontwerp als de uitvoering van het werk. De aannemer is op dit moment druk bezig met het ontwerpdeel van het contract. Hierbij wordt het ontwerp tot op detailniveau – op het niveau van vierkante meters – uitgewerkt. Ook zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen. Die bestaan op dit moment voornamelijk uit het uitvoeren van metingen. Ook het verleggen van kabels en leidingen staat op het programma. In februari en maart begint Heijmans met het kappen van bomen en struiken. Hiervoor komt overigens nieuwe aanplant terug, grotendeels binnen het projectgebied.

Werkzaamheden

In het tweede kwartaal van 2017 gaan de ‘echte’ werkzaamheden van start. Die beginnen met de aanleg van het nieuwe stuk weg, in het vrije veld ten zuiden van Wijthmen. Daarna volgen de werkzaamheden voor de verbreding. Het streven is dat de aanpassing van de weg in de tweede helft van 2018 – op z’n laatste eind 2018 – klaar is. Dat betekent dat de belangrijkste werkzaamheden ruim een jaar duren. Zo zorgen we ervoor dat de omgeving zo min mogelijk hinder ondervindt van de werkzaamheden.

Inloopavond

Rijkswaterstaat en Heijmans doen hun uiterste best om de omgeving zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de plannen, werkzaamheden en planning. Daarom organiseren ze een aantal inloopavonden. De eerste avond is gepland op 30 november. Het plan is om begin april 2017 – rond de daadwerkelijke start van de werkzaamheden – de tweede inloopavond te organiseren.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.