Home / archiefcentraal / twee films bij filmhuis olst

twee films bij filmhuis olst

18. 30 uur
Het Lied van de Zee (Song of the Sea) is een prachtige animatiefilm. Ben en zijn kleine zusje Saiorse wonen samen met hun vader in een vuurtoren op een klein eilandje. Hun oma neemt de twee kinderen echter mee naar de stad om ze zo te beschermen tegen de gevaren van de zee. Dan komt Ben erachter dat zijn zusje met haar lied gevangen elfjes kan bevrijden. Daarvoor moeten ze wel weer terug reizen naar hun oude woning. Op hun reis worden ze gedwarsboomd door een uilenheks. Een verrassende, avontuurlijke film!  Vanaf 6 jr; 2014; NL gesproken; 93 min

20.30 uur 
In De Helleveeg maken we kennis met Tiny, een pittige en imposante verschijning die alle mannen in Brabant gek weet te maken. Haar twaalf jaar jongere neefje Albert is gefascineerd door zijn bijzondere tante en is dol op haar verhalen.

Zal ze ooit de juiste man vinden en zich als een ‘correcte’ vrouw weten te gedragen? De moeizame band tussen Tiny en haar familie blijkt echter veel complexer te zijn dan we in eerste instantie kunnen vermoeden. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden. 2016; 117 min.

Lees ook

Uitgesproken Lauk: Lange Jan

Enkele weken geleden kreeg ik een appje; Jan van der Hulst is overleden. Ik geef …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.