the doors in concert in de leeren lampe

Arjan Bekedam van De Leeren Lampe is ervan overtuigd dat er veel belangstelling zal zijn, niet alleen van de oudere jongeren maar ook van jongeren. “Daarom willen we komend winterseizoen elke paar maanden een goede tributeband programmeren. En dan niet de gewone coverbandjes met Top 40-werk, maar grote tributebands die in binnen- en buitenland succes hebben.”

The Doors behoorden in de tweede helft van de jaren 60 tot  de bekendste bands in de toen nog jonge rock- en popwereld. De band was wereldwijd succesvol met hits als ‘Light my Fire’, ‘Love her Madly’, ‘LA Woman’ en ‘Riders on the Storm’. The Doors brachten een bijzonder mengsel van blues, rock, psychedelische muziek, klassiek en jazz. Door het charisma van zanger Jim Morrison was de band populair bij de jeugd, tot groot ongenoegen van veel volwassenen, die in Morrison een provocateur en onruststoker zagen. Zijn vroege dood in 1971 maakte van Morrison een icoon. De muziek van The Doors overleefde meerdere  generaties en is nog steeds populair. In de Top 2000 van vorig jaar waren niet minder dan tien nummers van The Doors terug te vinden, stuk voor stuk dus meer dan 40 jaar oud, maar nog steeds razend populair.

Tributeband The Doors in Concert neemt het publiek mee naar die tijden. Zanger Danny van Veldhuizen heeft de stem en lijkt sprekend op Jim Morrison, toetsenist Willem Vonhof vertoont een verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, gitarist Jim Zwinselman speelt en klinkt als Robby Krieger en drummer Bobby Baudoin benadert John Densmore tot in de kleinste details. De tributeband heeft bewust niet de wat meer gepolijste studio-albums van The Doors als voorbeeld genomen, maar de ruigere live-versies van de nummers, zoals die te horen zijn op opnamen zoals ‘Live in New York’, ‘Live in the Matrix’ en ‘In Concert’.

Meer info op staging2.deleerenlampe.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.