snoeiwerkzaamheden in raalte voor vitaliteit bomen en leefbaarheid wijken

Het doel van deze aanpak is het behoud van de vitaliteit van de bomen en de leefbaarheid in de wijk. Klachten over ernstige overlast worden, als dat kan, meteen meegenomen. Het kan ook zijn dat  inwoners op een andere manier overlast van bomen ervaren, denk aan schaduw in de  tuin, vallende bladeren etc. Van al deze klachten kan melding gemaakt worden via de website van de gemeente Raalte, https://staging2.raalte.nl/groen. Medewerkers van de gemeente kijken dan samen met de inwoners wat de mogelijkheden zijn. 

Planning
Op de site van de gemeente Raalte staat ook de planning van het snoeien in het dorp Raalte tot eind 2016. Inwoners kunnen zo zien wanneer hun wijk aan de beurt is. Gevaarlijke situaties zoals zieke bomen, bomen die om dreigen om te vallen en dergelijke, worden uiteraard zo snel mogelijk aangepakt. De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Gezond bomenbestand
In 2015 is de gemeente in de kern Heino gestart met deze zogenaamde wijkgerichte snoei-aanpak. Deze nieuwe aanpak moet er toe leiden dat het bomenbestand van de gemeente Raalte in goede conditie blijft. Alle bomen in de betreffende wijk worden tegelijk gesnoeid. In de komende jaren komen op deze manier de bomen in alle wijken en kernen aan de beurt. In het buitengebied van de gemeente zal een aannemer in opdracht van de gemeente de bomen snoeien.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.