slagerij maurits in centrum raalte oude droom wordt werkelijkheid

De nieuwe slagerij in het centrum van Raalte is een oude droom die waarheid wordt. Twintig jaar geleden begon hij in zijn eentje aan de Wechelerweg op de Zegge net buiten Raalte als slager. Tien jaar geleden kwam daar een winkel aan het Dorpsplein in Heeten bij. En nu, met inmiddels zo’n dertig slagers en ander personeel in dienst dus een echte slagerij in het centrum van Raalte.

Maurits, met trotse bijnamen als Maus, Maussi, Mausser, Mauri of Harry the Butcher, ziet de indeling in de nog lege ruimte in gedachten al helemaal voor zich. “Daar  komt een vier meter lange toonbank met versproducten. En daar een balie waarachter de slagers aan het werk zijn. Uitbenen, uitsnijden, gehakt draaien, noem maar op; alle machines zullen er staan. Mensen vinden het prachtig als ze zien hoe we ons werk doen. Dat ambachtelijke past echt in deze tijd, zien hoe je voedsel klaargemaakt wordt.”

De verkoopbalie aan de Wechelerweg blijft, net als in Heeten, maar de vestiging op de Zegge zal meer een productieruimte worden. “Veel van onze huidige klanten vinden het toch net wat makkelijker als ze dat straks in het centrum van Raalte kunnen doen. Samen met de andere boodschappen, de supermarkt zit hier vlakbij. Dit is best een drukke doorgang en je zit hier vlakbij de parkeerplaatsen van de Domineeskamp. Heel mooi trouwens dat het betaald parkeren afgeschaft wordt, dan hoeven de mensen daar niet meer voor te betalen. Deze plek is ook makkelijk voor onze bevoorrading, dat is midden in een winkelstraat toch wat moeilijker. Dit wordt trouwens een zelfvoorzienende slagerij. Er komen een hele grote koelcel en een vriescel, daar kun je flink wat vleesvoorraad in kwijt. We hoeven niet elke keer met een paar kilo aan komen rijden. De winkel zelf krijgt frisse kleuren en zal altijd 15 graden zijn, zomer en winter, dat vind ik belangrijk.”

Spanning
In totaal biedt Maurits Vleesprodukten zo’n 150 eigengemaakte producten. Veel vleesproducten natuurlijk, kant- en klare-maaltijden, maaltijdsoepen, worst, gehakt, alles voor de barbecue, maar ook voor gourmet en fondue. “Het is veel arbeid, maar de mensen waarderen het, dat hebben we afgelopen jaren wel gemerkt. Ze komen graag bij ons in Raalte en Heeten terug. In al onze producten proef je terug dat we het met passie maken. Ik niet alleen natuurlijk, want dat geldt voor al onze medewerkers. Ze zijn trouwens ook heel erg bezig met deze nieuwe winkel, sommigen slapen niet van de spanning. Er gaan hier zo’n vijf mensen werken, slagers en bediening. Ikzelf zal de Wechelerweg afwisselen met de winkel. Ik vind het heel erg belangrijk om  te horen wat onze klanten ervan vinden.”

Ouderwets
Buiten in de passage hangt al een groot bord met Maurits Vleesprodukten. “Al sinds de Stöppelhaene”, zo verklapt Maurits. “Iedereen weet dat ik dan hier vlakbij op de hoek met de Herenstraat sta met broodjes beenham. Na de Stöppelhaene hebben we meteen dat bord maar opgehangen. Trouwens, met Ribs en Blues straks hoef ik ook maar een klein stukje de andere kant op voor onze spareribs.”

De geboren en getogen Nieuw-Heetenaar heeft altijd al een passie voor vlees en vleesproducten gehad. “Toen ik 8 jaar was kon ik bij slachterij Hutten al een koe uitbenen. Dat had ik niet van mijn ouders, nee, maar het  ondernemerschap en het harde werken wel. Die passie voor dit vak is altijd gebleven. Eigenlijk werk ik nu nog op die ambachtelijke manier van twintig jaar geleden toen ik begon in Raalte. Dat heette toen ouderwets. En nu is het razend populair, dat vind ik eigenlijk wel mooi.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.