sinterklaas heeft bomvol programma in salland

Sinterklaas in Raalte
Op zaterdagmiddag 12 november komt Sinterklaas in Raalte. Om 14.00 uur maakt hij zijn officiële entree op het grote podium bij De Zwaan. De Sint wordt welkom geheten door het ROV-bestuur en wethouder Wagemans.

In optocht vanaf de Westdorplaan, Deventerstraat, Brugstraat, Kortestraat, Kuiperstraat, Botermakerstraat en Schapenstraat komt hij aan op de Varkensmarkt. Net als vorig jaar neemt hij de disco Piet weer mee, dus onderweg wordt het een gezellig muziekfeest.

Sinterklaas en de verjaardag van Tim
Er was eens een jongen die stiekem met zijn moeder mee ging naar het kasteel van Sinterklaas. Het was op de dag dat hij jarig was. Zijn moeder werkt voor de televisie en vond haar werk belangrijker dan Tim’s verjaardag. En daarom bedacht Tim een plannetje. Bekijk onderstaande film.
[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/IN-9nebzBKk”]

Sinterklaas in Heeten
Om 13.30 komt de Sint aan bij constructiebedrijf Elders. Hij wordt hier opgewacht door het plaatselijke fanfarekorps Sint Ceacillia. Hier stapt de Sint in een oude auto. In een grote optocht maakt Sinterklaas een rondgang door het dorp. Rond 14.00 zal de Sint met zijn Pieten bij de sporthal arriveren.

Voor alle kinderen start er dan een groot Sinterklaasfeest met muziek, dansen en een spannend verhaal. Na afloop is er voor alle kinderen iets lekkers. De Sint breng samen met enkele Pieten nog een bezoek aan de bewoners van het woonzorgcentrum Stevenskamp. Bij slecht weer wordt de optocht afgelast en gaat de Sint rechtstreeks van Elders naar de sporthal.

Sinterklaas in Heino
Op zaterdagmiddag 12 november brengt Sinterklaas met al zijn Pieten een bezoek aan Heino. Om 13.45 komt de Sint aan bij de brandweerkazerne. Hij wordt hier opgewacht door het plaatselijke fanfarekorps Ons Genoegen. Hier stapt de Sint in een brandweerwagen. In een grote optocht gaat hij dan naar het Marktplein. Rond 14.00 zal de Sint daar samen met zijn Pieten arriveren.

Voor alle kinderen start er dan een groot Sinterklaasfeest met muziek, dansen en een spannend verhaal. Na afloop is er voor de kinderen een groot Letterspel. Hoe dit spel gespeeld moet worden, wordt door een Piet aan de kinderen uitgelegd. Na Heino gaat de Sint met z’n pieten naar Liederholthuis. Hier zal hij in een open koets rond gereden worden. Ook hier wordt het een gezellige boel.

Sinterklaas in Mariënheem
Op zondagmiddag 13 november brengt Sinterklaas met al zijn Pieten een bezoek aan Mariënheem. Om ongeveer 15.00 komt Sinterklaas naar De Schalm in Mariënheem. Om 14.30 gaat de zaal open en is er volop muziek. Voor de kinderen start om 15.00 uur een groot Sinterklaasfeest met muziek, dansen, prijsuitreiking voor de mooiste kleurplaten en misschien gaat Sinterklaas nog een spannend verhaal voorlezen.

Het wordt weer een geweldige middag en rond 16.30 gaat Sinterklaas weer naar zijn tijdelijke huisje aan de Marktstraat 10 in Raalte. Voor alle kinderen is er na afloop iets lekkers.

Sinterklaas in Lemelerveld
Op zondagmiddag 20 november brengt Sinterklaas met al zijn Pieten een bezoek aan Lemelerveld. Om 12.45 komt de Sint aan bij Reimink. Hij wordt hier welkom geheten door de burgemeester. Eerst is er dan een optocht door het dorp. Het fanfarekops Polyhymnia zal voorop gaan en de Sint zal in een koets volgen.

Bij de brug, kruispunt Posthoornweg en Schoolstraat zullen pieten samen met de kinderen wachten tot de optocht arriveert. Daarna gaat iedereen weer richting zaal Reimink. Om 13.30 uur start hier een feestelijk programma. Burgemeester Noten zal de Sint welkom heten en dan is het feest!. Een groot Sinterklaasfeest met muziek, zingen en dansen. Na afloop is er voor alle kinderen iets lekkers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.