sint in olst gaat op de valreep naar binnen

“Hier zijn we enorm blij mee”, vertellen Gerald Oosterlaar en Jacqueline Groothaar, twee van de vijf organisatoren achter de intocht in Olst. Zes weken geleden pakten zij de handschoen op om in het dorp een gezellig Sinterklaasfeest te organiseren. “Dat moest er gewoon komen, dus we hebben de schouders eronder gezet.”

Dat verloopt goed. Zeker nu er een binnenlocatie is gevonden om de Sint en zijn Pieten een warm en droog onderkomen te bieden. Nadat Sinterklaas met 35 Pieten per boot aan de IJsselkade welkom wordt geheten door kinderen, ouders en de Holstobloazers, gaat de bonte stoet richting het Holstohus om daar het feest voort te zetten.

In eerste instantie zou dit buiten bij de Olsterhof gebeuren, maar gezien de voorspelde regen was de organisatie naarstig op zoek naar een overdekte locatie. “Het zou zonde zijn wanneer het feest, dat mogelijk is gemaakt door de ondernemersvereniging en inzet van vele vrijwilligers, letterlijk in het water zou vallen”, beschrijven Gerald en Jacqueline de stress die het weerbericht veroorzaakte.

‘Sinterklaasfeest hoort hier’
Ut Huus-directrice Angelieke Huisman kreeg lucht van de situatie en stelde vervolgens het Holstohus gratis beschikbaar voor het feestgedruis. “We vinden natuurlijk dat het Sinterklaasfeest hier hoort”, aldus Huisman. “En als de organisatie helpt met aankleden en opruimen, kost het ze niks.”

De Sint komt zondag om 14.00 uur aan over de IJssel. Rond 14.30 uur arriveert hij bij het Holstohus. Het feest duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.