scholen uit raalte en wijhe doen mee aan first lego league

Deelnemers
Er worden op diverse plekken in het land regiofinales gehouden. De scholen die bij Deltion meedoen zijn afkomstig uit Zwolle, Ermelo, Raalte, Epe, Nunspeet, Hardenberg, Wijhe, Ommen, Kampen, Urk, Wezep, Nieuwleusen en Apeldoorn. 

Programma
Het programma bestaat niet alleen uit de dag bij Deltion. De leerlingen zijn al vanaf september bezig met de voorbereidingen. Van het programmeren van een robot tot een presentatie over het centrale thema. Dit jaar is het thema: Animal Allies, mensen leren van dieren en de natuur. Bij Deltion worden de teams op vier punten beoordeeld: de presentatie over het thema, een missie met legorobots, robottechniek en teamwork. Het team dat op alle punten het hoogst scoort mag meedoen aan de Benelux finale.

Benelux finale
Op zaterdag 4 februari 2017 is Deltion gastheer van de Benelux finale. Het is voor het eerst dat deze finale op een ROC plaatsvindt en zelfs in de provincie Overijssel. De beste vijftig teams uit de Benelux gaan door naar de finale in Zwolle. Zo ook het winnende team van de regiofinale in Zwolle.

Onderwijsproject
De FIRST LEGO League is niet alleen een leerproject voor de deelnemende leerlingen maar ook voor ruim 160 studenten van het Deltion College die helpen bij de organisatie. Van studenten Horeca tot ICT en van Mediavormgeving tot Artiest. De leerlingen verzorgen o.a. diverse technische activiteiten, de catering en de techniek.

De FIRST LEGO League vindt plaats op 24 en 25 november vanaf 9.45 uur op het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.