sallands cross circuit van start met haarlerbergloop

De vijftiende editie van het SCC kent drie nieuwe lopen: de Oostermaetloop in Lettele, de Jumbo Kamphuis Crossloop in Hoonhorst en de Avonturenpark Hellendoorn Crossloop in Nijverdal. Aangevuld met de bestaande Bunkercross in Olst komt de teller op in totaal vijftien lopen. De klassementslopers in het Sallands Cross Circuit dienen minimaal acht wedstrijden te lopen om in aanmerking te komen voor de eindklassering. Hoe uniform de crosslopen ook gebundeld zijn, de lopers krijgen elk weekend een karakteristieke loop voor de kiezen.

De trots van een dorp of vereniging om jaarlijks een eigen loopfeest te organiseren maakt extra energie vrij binnen dorpen als Broekland, Luttenberg of Heino. Ook het lopersveld wisselt per weekend: de harde kern aan klassementslopers krijgt steeds gezelschap van honderden dorpelingen en andere daglopers. Bekende lopers als Sarah-Lynn Reuver, Angeli Poppe, Gerja Zielman, Pascal Dankelman, Jos Verdaasdonk, Niek Boom, René Poppe en Edwin Ophof zijn weer favoriet voor een toppositie in het klassement van de 5 of de 10 km-lopen.

In de Cross League Oost zal de strijd om het klassement waarschijnlijk pas in de allerlaatste wedstrijd in Olst beslecht worden. De deelname overtreft de verwachting. Jacelyn Gruppen, Patty den Ouden, Joep Emmen, Hellen de Vries, Arne Mulder en Johan Kats zullen naar alle waarschijnlijkheid een heel serieuze gooi doen naar het kampioenschap. Ze kunnen zich geen mindere dag permitteren.

De Haarlerbergloop begint zondag om 10.30 uur met het startschot voor de 5 km. Daarna volgen de 1 km (10.35 uur), de 10 km (11.30 uur) en de 2 km (11.35 uur). Voor meer informatie zie: staging2.sallandscrosscircuit.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.