Home / archiefcentraal / robbie brandwacht nieuwe prins der zwabberaars

robbie brandwacht nieuwe prins der zwabberaars

De 53–jarige Brandwacht, die sinds kort de trotse opa is van kleinzoon Keje is de 41e Prins der Zwabberaars en is een geboren en getogen Raaltenaar. Prins Robbie 1e woont samen met zijn vrouw Maria met wie hij al 33 jaar getrouwd is in Raalte en samen hebben ze 2 zoons William en Jimmy en 1 dochter Kim. In het dagelijks leven heeft Prins Robbie 1e al een flink aantal jaren zijn eigen schildersbedrijf genaamd Brandwacht Schilderwerken.

De nieuwe Prins der Zwabberaars is geen onbekende binnen de carnavalsvereniging. Zo was bijvoorbeeld broer Marcel Brandwacht precies 30 jaar geleden al eens Prins bij de Zwabberaars en was hij zelf de afgelopen jaren een vaste bezoeker van de Zwabberdelle tijdens de verschillende carnavalsavonden van de Zwabberaars.

Prins Robbie de 1e is tevens al een aantal jaren een fanatiek vrijwilliger binnen SV Raalte. Zo is hij een (pro)actief lid binnen de kantinecommissie en tapt hij zelf ook op regelmatige basis een biertje op de zondagmiddag in de voor hem gezelligste kantine van Salland.

Buiten de drukte die een eigen bedrijf met zich meebrengt en het vrijwilligerswerk bij SV Raalte om legt Prins Robbie 1e graag een kaartje en zit hij graag langs het water om een visje te vangen. Tevens viert hij graag een (Nederlandstalig) feestje. Mede daarom voelt hij zich dan ook bij de Zwabberaars ‘als een vis in het water’ zo geeft hij aan.

De door – en doorluchtige hoogheid Prins Robbie 1e regeert aankomend carnavalsjaar onder het motto: ‘Carnaval met de Zwabberaars vieren, zal u nog lang plezieren’.

Lees ook

Eerste exemplaar fotoboek ‘Etty Hillesum en het IJssellandschap’ voor Jan Terlouw

WELSUM/DIEPENVEEN – Jan Terlouw heeft woensdag 17 november het eerste exemplaar van het nieuwe fotoboek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.