rick sbs laat geen paashaas meer zien

De paasman, door SBS zelf in het leven geroepen, zal een afgeleide zijn van de bekritiseerde haas. Hij krijgt twee grote oren op zijn hoofd en draagt een mandje met eieren. En daar blijft het volgens het mediabedrijf bij. Lotte de Haas, director corporate communications bij SBS Broadcasting: “Twee grote voortanden hebben we niet eens overwogen. Dat is te stigmatiserend.”

De Haas ontkent dat SBS eieren voor zijn geld heeft gekozen: “We hebben onze oren zeker niet laten hangen naar de tegenstanders van de paashaas. Beide kampen hebben standpunten die begrijpelijk zijn en met de paasman hebben we een goed compromis gevonden. De traditie blijft in stand en hazen worden niet langer belachelijk gemaakt.”

De maatregel geldt voor alle zenders van SBS, waarmee dus ook Veronica en Net5 vanaf volgend jaar paashaasvrij zijn. Commercials met paashazen worden vooralsnog wel getoond.

Meer foto's