rick de spin

Het glaasje met de spin stond in de badkuip. En iedere keer als ik in de badkamer was, voelde ik me bekeken. Dan zat ie van achter het glas mij te observeren. Met z’n acht ogen. Patser. En ik natuurlijk heel indringend terugkijken. Ik laat me echt niet intimideren door een spin. Vaak werd dat een machtsstrijd. Bleef ik net zo lang kijken totdat hij een oog wegdraaide.

Op dag drie had ie me bijna te pakken. Hij vond een hoekje onder het ronde glas en ging daar heel zielig liggen met z’n pootjes opgetrokken. Alle ogen gesloten. Twee opties gingen door mijn hoofd. Of deze spin is morsdood. Of hij is een betere acteur dan Al Pacino. En omdat ik dat laatste voor onmogelijk hield, tilde ik heel voorzichtig het glas op. En wat doet meneer… er als een haas vandoor gaan. Dus hup, ik dat glas er weer overheen. Zo zijn we niet getrouwd.

Op dat moment is er bij hem iets geknapt. Het was zijn laatste mogelijkheid op vrijheid. Het agressief aankijken maakte plaats voor berusting. Hij geloofde niet meer in een wonder en wist zeker dat hij zou sterven onder een glas in een badkuip. Er zijn betere manieren om aan je eind te komen. Maar ja. Eigen schuld. 

Waarom ik hem toch gered heb? Omdat ik ’s nachts de slaap niet kon vatten. Zo’n spin heeft misschien ook vrouw en kinderen thuis. Pappa had beloofd met drie muggen en een blauwe strontvlieg thuis te komen. Ingepakt en al. Ik zag huilende spinnen voor me. Honger en dorst. Morgen is ie al vier dagen vermist. Dan is het genoeg. Vaarwel vriend. Het ga je goed.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.