ribs en blues potentieel beeldbepalend evenement in overijssel

De elf beeldbepalende evenementen zijn: Bevrijdingsfestival Overijssel, Internationaal buitentheaterfestival Deventer op Stelten, Dickens Festijn, Deventer Boekenmarkt en het Tuinfeest, Kunsten op Straat, Military Boekelo-Enschede, CSI Twente, AA Drink FBK games, Triathlon Holten, Enschede Marathon en Ronde van Overijssel.

De zes potentieel beeldbepalende evenementen zijn: Ribs and Blues festival, Zwolle Unlimited, Stadsfestival, GOGBOT, Strongmanrun en Halve Marathon Zwolle festival.

Evenementenbeleid
Het gaat om gevestigde cultuur- en sportevenementen met een provinciale en (inter)nationale uitstraling, een groot mediabereik en een kwalitatief hoog niveau. En om evenementen met potentie, dit zijn evenementen die zich naar verwachting binnen drie jaar ontwikkelen tot een beeldbepalend evenement. Op basis van heldere criteria konden organisatoren vanaf 31 augustus tot en met 23 september 2016 evenementen aanmelden.

Onafhankelijke commissie
Een onafhankelijke commissie bestaande uit vijf deskundigen uit de wereld van sport, cultuur, marketing, vrijetijdseconomie en evenementen heeft de in totaal 103 aanmeldingen beoordeeld. De commissie heeft provincie Overijssel voorgesteld om 17 evenementen de status beeldpalend te verlenen waarmee de provincie woensdag akkoord is gegaan. De betreffende organisatoren ontvangen een financiële ondersteuning. Het gaat om maximaal 75.000 euro voor beeldbepalende evenementen en maximaal 40.000 euro voor potentieel beeldbepalende evenementen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.