radio 1 brengt live debat over vleestaks vanuit lettele

Van den Anker gaat in Lettele in gesprek met Hans Baaij, Wout Wagenmans en Wouter van Erkel. Volgens Hans Baaij, voorzitter Stichting Dier & Recht, brengt de vleesindustrie veel schade aan in het milieu. Hij pleit daarom voor het heffen van accijns op alle soorten vlees. 

Wout Wagenmans is tegen een dergelijke vleestaks. “Roken is aantoonbaar slecht voor de gezondheid, vlees is dat niet.”

Ook Wouter van Erkel, voorzitter van de jongerentak D66, is voor een vleestaks. “In de wereld van euroknallers en plofkippen is het volstrekt redelijk om ietsje meer voor vlees te betalen of iets minder vlees te consumeren.”

Verder komt in deze uitzending arbeidsdiscriminatie door dialect aan bod.

Kwesties
‘Kwesties’ is het wekelijkse live debatprogramma van de NTR. Politici, deskundigen en vooral de direct betrokkenen zelf komen aan het woord over brandende kwesties in Nederland. Presentatoren Rob Oudkerk en Marianne van den Anker reizen elke zondagavond af naar locaties waar zich actuele en controversiële onderwerpen afspelen rond diversiteit, levensbeschouwing en samenleving.

Uitzending: zondag 20 november 2016, 20.00 – 21.00 uur op NPO Radio 1. Praat mee op Twitter: @Kwesties_ntr; gebruik de hashtag #kwesties.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.