raalter scholieren weer op bezoek bij beiaardier

Het schoolproject, dat een jaarlijks terugkerend fenomeen is, is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Het maakt deel uit van de zogeheten Leerlijn Erfgoededucatie. Met deze leerlijn komen leerlingen van groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs structureel in aanraking met het lokale erfgoed en de bijbehorende verhalen, krijgen zij kennis van de eigen omgeving en leren zij het erfgoed waarnemen, herkennen, verklaren en waarderen.

Het zijn de schatten van de gemeente Raalte, zoals het prachtige carillon in de toren van de Kruisverheffingskerk, die de kinderen bezoeken. Eerst wordt op school iets over de geschiedenis van het carillon verteld, vervolgens een excursie naar het carillon en tot slot een evaluatie in de klas om de leerstof te laten beklijven.

Het mooiste is natuurlijk als de kinderen de toren bezoeken om zelf alles te ervaren. Het spelen van een eenvoudig liedje of spannend over de gewelven van de kerk lopen, of helemaal naar boven klimmen waar de klokken hangen. Aan de cursus is ook een vragenlijst verbonden, met een heuse luisterquiz. Degene die per groep de hoogste score heeft, krijgt van de gemeente Raalte een prijs, en dat was dit jaar een leuke tas (te gebruiken voor gym) met allerlei leuke spulletjes. De prijswinnaars zijn dit jaar: Korenbloem 6a (Silke en Kimberley); Korenbloem 6b (Sanne en Jena); St. Bernadette 6a (Jade en Nienke); St. Bernadette 6b (Cas en Jody); De Bolster (Isa en Sultan).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.