Home / archiefcentraal / raalter college deelt ontbijt met basisschoolkids

raalter college deelt ontbijt met basisschoolkids

Samen met de leerlingen geven zij het goede voorbeeld in deze week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij zo’n 520.000 kinderen samen gezond ontbijten op 2.720 basisscholen.

De gemeente Raalte onderstreept hiermee, net als 254 andere gemeenten in het land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maken de kinderen uitgebreid kennis met het college en wisselen ze met elkaar van gedachten.

Nationaal Schoolontbijt
Het Nationaal Schoolontbijt geeft voor  het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten.

Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.