Home / archiefcentraal / raaltenaar wint innovatieprijs met duurzame batterij

raaltenaar wint innovatieprijs met duurzame batterij

Het bedrijf wint hiermee 20.000 euro die gebruikt wordt voor de doorontwikkeling van de batterij. 

De jury over over de Blue Battery 
“Het is een 100% duurzame batterij, gebaseerd op alleen water en zout”, zegt de jury over de Blue Battery. “De technologie maakt energieopslag milieuvriendelijk en veilig, van kleine tot grote schaal en voor een rendabele prijs. Dit kan de energietransitie naar zon- en windenergie een impuls geven.”

Duurzame batterij
Duurzame energiebronnen zoals zon en wind maken een sterke groei door. Een probleem daarbij is wel dat de opgewekte energie niet goed opgeslagen kan worden. De Blue Battery is een batterij die werkt op alleen water en keukenzout. Deze technologie maakt energieopslag milieuvriendelijk, veilig en schaalbaar en heeft een hoog potentieel. Deze batterij kan de transitie richting duurzame energie een boost geven.

[youtube url=”https://www.youtube.com/embed/l6RMmDq_j1I”]

Innovatieprijs
Aqua-Terra Nova & Moor Filtertechniek, AquaBattery en Hersenz zijn de winnaars van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016. Ze hebben elk € 20.000 gewonnen die ze kunnen gebruiken om hun innovatie door te ontwikkelen. Daarnaast verwerven zij toegang tot het internationale netwerk van de Rabobank. Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter van de Rabobank, en Herman Wijffels reikten de prijzen 3 november uit tijdens het Herman Wijffels Innovatie Event in Nijmegen.

Lees ook

Rick Evers: Wit rood wit

Ik heb het virus. Het is niet anders. Opgelopen tijdens Ajax tegen Cambuur Leeuwarden in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.