raalte moet sneller en concreter bezig met duurzaamheid

Tijdens de begrotingsbehandeling werd de motie aangenomen voor het versneld stimuleren en faciliteren van duurzame projecten. De motie kreeg twintig stemmen voor en drie tegen.

D66 raadslid Peter Moorman is blij met de brede steun in de gemeenteraad. “De uitgesproken ambitie biedt kansen voor de gemeente Raalte om een voortrekker te worden. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar draagt ook bij aan werkgelegenheid. Met de belangrijkste partners, zoals de duurzaamheidsstichtingen, moet de gemeente de regie nemen om concrete en samenhangende projecten op te stellen.”

Sneller en concreter
D66 constateerde dat de gemeente Raalte weliswaar een ambitieuze doelstelling heeft om in 2050 duurzaam te willen zijn, maar dat dit niet gehaald zou worden met de huidige werkwijze. Versnelling en concretisering worden nodig geacht.

Momenteel staat raalte op de 129e plek in de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex (GDI). Volgens de partijen die de motie steunen moet een plek in de top 50 het streven zijn.

Om dit te bereiken dient er allereest in co-creatie met de belangrijkste partners (stakeholders) in de gemeente een Versnellingsagenda Duurzaamheid opgesteld te worden, om deze vervolgens uit te voeren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.