pvda olst wijhe wil nadere informatie over uitkomsten mkb onderzoek

De gemeenteraadsfractie is blij dat er sprake is van een lichte verbetering, maar signaleert tegelijkertijd dat de gemeente Olst-Wijhe laag scoort op de onderdelen snelheid, vergunningverlening en begrip. De PvdA wil weten waar dat in zit én welke initiatieven het college ontplooit om tot verbetering te komen.

Uit het MKB onderzoek blijkt volgens de PVDA verder dat de Olst-Wijhese ondernemers weinig worden betrokken bij het verstrekken van gemeentelijke opdrachten De PvdA heeft hiervoor de afgelopen jaren een aantal malen de aandacht van het college hiervoor gevraagd. Ook op dit punt wil de PvdA van de hoed en rand weten.

De PVDA Olst-Wijhe heeft onderstaande vragen gesteld aan het college:

  1. Uit de berichtgeving blijkt dat de gemeente Olst-Wijhe bij het lokale MKB laag scoort op de onderdelen snelheid, vergunningverlening en begrip. Waar zit ‘m dat in? Heeft u daar zicht op? Ook horen wij graag welke initiatieven u gaat ontplooien om tegemoet te komen aan de onvrede die er, klaarblijkelijk op dit vlak, heerst bij het Olst-Wijhese midden- en kleinbedrijf.
  2. In het, in 2014 gepresenteerde college-akkoord ‘Samenwerken aan leefbare kernen, doen wat nodig is’ spreekt u het voornemen uit om lokale ondernemers, daar waar mogelijk, te betrekken bij gemeentelijke aanbesteding. Uit de berichtgeving over het MKB onderzoek blijkt dat de Olst Wijhese ondernemers van mening zijn dat ze te weinig worden betrokken bij het verstrekken van gemeentelijke opdrachten. U slaagt er op dit punt schijnbaar niet in om de daad bij het woord te voeren. Wij zijn benieuwd naar de oorzaken.
  3. In genoemd college-akkoord heeft u zich zelf tot doel gesteld om in de top 10 van de meest MKB vriendelijke gemeenten van Overijssel te komen. Wat gaat u ondernemen om bij de volgende peiling (eind 2018) dit gewenste resultaat alsnog te behalen?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.