pvda olst wijhe ruimhartiger bouwbeleid voor platteland

We vroeger de fractievoorzitters van Salland naar hun mening over de toekomst van het platteland, nu blijkt dat misschien wel een op de vier boeren op korte of middenlange termijn haar deuren sluit.
 
Toon Schuiling: “Bij PvdA Olst Wijhe hebben zich een aantal bewoners van het buitengebied gemeld met bouwplannen. Vaak ingegeven door een zorgvraag. Kinderen die in de nabijheid van  hun ouders willen wonen om – op termijn – een deel van de zorgtaken op te pakken. Een beetje zoals vroeger. Maar ook passend in de participatie samenleving die wij nastreven. 
 
Het is knap lastig om dit voor elkaar te krijgen. Een tijdelijke mantelzorgcontainer mag wel (voor 10 jaar) een permanente aanbouw of een extra woning op hetzelfde erf is al lastiger in veel gemeenten. Die terughoudendheid is verklaarbaar. Met een ruimhartig bouw beleid concurreer je tegen je eigen bouwplannen in de kernen. 
 
Maar wij moeten er wel mee aan de slag. Zorgvuldig maar tegelijkertijd ook met enige dadendrang. Het bieden van meer bouwmogelijkheden als er sprake is van een (mantel) zorg situatie zou een eerste stap kunnen zijn om leven op het platteland te houden. Als PvdA Olst Wijhe willen wij hier in ieder geval werk van maken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.