pvda olst wijhe meer aandacht voor sociaal en duurzaam in begroting

De fractie brengt bij de behandeling van de begroting drie concrete ideeën in.

Onderzoek eigen bijdragen WMO

De fractie wil een lokaal onderzoek naar de eigen bijdragen WMO. Landelijk haakt één op de vier zorgvragers af. Dit speelt vooral binnen de lage middeninkomens. De PvdA wil weten of dit in Olst-Wijhe ook speelt en vraagt het college hier onderzoek naar te doen.

0 op de meter

De gemeente heeft grote ambities op het terrein van duurzaamheid. De PvdA vindt  dat de gemeente de daad wat meer bij het woord mag voegen. Concreet denkt de PvdA hierbij aan een ‘0 op de meter woningbouwproject.  ‘0 op de meter’ staat voor een woning waarbij het netto energieverbruik op jaarbasis 0 is. De hoeveelheid verbruikte energie is gelijk aan de hoeveelheid energie die opgewekt wordt, met bijvoorbeeld zonnepanelen. De PvdA wil dat het college de mogelijkheden voor realisatie van een dergelijk bouwproject in Olst-Wijhe onderzoekt. ‘0 op de meter zorgt voor lagere woonlasten’, zo verwacht de PvdA fractie.

Gratis zwemlessen

Tot slot wil de PvdA dat het zwemdiploma A een basisvoorziening wordt. In een waterrijke gemeente als Olst-Wijhe moet iedereen kunnen zwemmen. Daarom wil de PvdA de zwemlessen voor het diploma A gratis maken. In Olst Wijhe zijn er kinderen die om financiële redenen niet op zwemles kunnen. Ook zijn er ouderen die nooit zwemmen hebben geleerd. En verder kunnen ook niet alle statushouders zwemmen, zo stelt de fractie.  Het gratis aanbieden van zwemlessen  voor het diploma A kost de gemeente naar schatting € 15.000. ‘Bijkomend voordeel is dat op deze wijze de business case van het door vrijwilligers gerunde zwembad wordt versterkt’, aldus de PvdA Olst Wijhe.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.