prins adje de eeuwige leider der iesselzotten

Aan het begin van de avond was het de beurt aan de jeugd van groep 8 van de Willibrordschool.  Uit hun midden wordt jaarlijks de nieuwe jeugdprins gekozen. Als eerste werd afscheid genomen van Jeugdprinses Trompessie en Adjudant Sax die in het afgelopen over de carnavalsjeugd regeerden. Kort daarna werd het nieuwe duo gepresenteerd. De tweeling Rayke en Luka Heijligers zullen als Jeugdprinses Belle en Adjudant Feestbeest de jonge carnavalsvierders komend jaar voorgaan.

Ondertussen was de residentie al aardig vol gelopen, mede dankzij de komst van diverse gastverenigingen uit de regio. Na een lastig jaar met fysieke problemen was het tijd voor Prins Joeke I en zijn adjudant Arthur om zijn regeringsjaar af te sluiten. Nadat hij nog enkele polonaises had aangevoerd en zijn afsluitende proclamatie had voorgelezen, mocht hij plaatsnemen op een mini uitvoering van de prinsenwagen van de Iesselzotten. De Raad van Elf had hier voor gekozen, omdat de aanstaande Oud Prins tijdens het carnaval door een gebroken enkel niet aan de optochten kon deelnemen.

Rond de klok van elf trad de nieuwe Raad van Elf aan met Roderik Uenk als debutant. Zijn debuut duurde exact 20 minuten. Na een inleidende film, waarin de spanning werd opgevoerd, presenteerde hij zichzelf op de klanken van het nummer Daldeejen van Normaal om elf over elf als Prins Adje de Eeuwige. Hij zal worden bijgestaan door zijn Adjudante Fristy (alias Kristy van Tongeren) en Hulp-Adjudant Bitterbal (Pascal Baltus). Overbodig om te melden dat dit genoeg reden was voor een feestelijke vervolg van de avond.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.