polyhymnias maestro daverend succes

De maestro-avond van Polyhymnia is alweer achter de rug. Maar liefst vier dirigenten werden op de proef gesteld en kregen de taak om de fanfare van Polyhymnia door een muziekstuk heen te begeleiden.

Het enthousiasme droop van de dirigenten af, Gerard Harmsen, Irma Flik, Michel Reimink en Björn Cents genoten van iedere dirigerende seconde, zo was te zien. De jury was dan ook niets anders dan lovend over hun prestaties. Ze slaagden er allen in om het orkest tegelijk in te laten zetten, en het moet gezegd worden, dat is allerminst een makkie. Met slechts twee repetities hebben de dirigenten alles uit de kast gehaald en het applaus was dan ook overweldigend.

Het orkest kwam ook nog in actie onder leiding van haar échte dirigent. Om 20:00 uur stipt was het bijvoorbeeld tijd voor het openingsnummer, Lord Tullamore, welke niet eenvoudig was. Het orkest heeft enorm gestudeerd om het nummer zo goed mogelijk neer te zetten voor een spetterend begin van de avond, en het bleek niet voor niets.

Een viertal zangeressen maakten verder deel uit van het gevarieerde programma, deels in samenwerking met het orkest, en deels enkel onder pianobegeleiding van Marion Mulders. Ook zij waren aanwezig bij een aantal repetities zodat het samenspel tussen orkest en zang soepel zou verlopen, inspanningen die op het moment suprême niet te wensen overlieten. Het publiek werd naast dit alles ook nog eens vermaakt door de presentator, die zijn grapjes gelukkig niet voor zich hield, én de jury, die tijdens haar commentaar het publiek niet alleen probeerde te inspireren maar ook te amuseren.

Om de winnaar van de avond te bepalen werd een decibelmeter gebruikt: de dirigent die het grootste applaus kreeg, of eigenlijk het luidste applaus, had gewonnen. Het publiek kon dus haar oordeel over de avond weloverwogen mededelen in de vorm van applaus en gejuich. Wellicht mag het in zijn voordeel hebben gewerkt dat het een thuiswedstrijd was in Horecahuis Reimink, maar zijn prestatie was er ook zeker naar.

De goed voorbereide en daarom ook welverdiende winnaar van de gouden baton was Michel Reimink! Aansluitend mocht de fanfare van Polyhymnia, onder leiding van de winnende dirigent, de ‘Tritsch Tratsch Polka’ nog eenmaal ten gehore brengen. Na afloop was het publiek zeer gul voor de vereniging, want de vrije-gift koffer, waarvan het belang een aantal keer werd benoemd, was alles behalve leeg. De beloning voor een avond waarvan genoten werd, gaan we maar vanuit.

Onze dank gaat uit naar alle betrokkenen die deze mooie avond mogelijk hebben gemaakt! Kijk voor meer foto’s op de facebookpagina van Polyhymnia “Maestro 2016”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.