politiek cafe over windenergie in olst wijhe

De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Denkkamer van het Holsthus, Jan Schamhartstraat 5 in Olst. De zaal is om 19.30 uur open. De toegang is gratis.

De gemeente Olst-Wijhe heeft ambitieuze plannen op het gebied van duurzaamheid om zo uiteindelijk te komen tot zelfredzame en energieneutrale kernen. Het stimuleren van duurzame energiebronnen kan daarbij een belangrijke rol spelen. Windenergie bijvoorbeeld.

Maar hoe realistisch is dit? Is het mogelijk om met windmolens dorpen en kernen volledig van energie te voorzien? En houdt dat in dat er windturbines in onze gemeente geplaatst moeten worden, of is het beter te investeren in windparken op zee omdat het daar nu eenmaal harder waait? En wat kunnen inwoners zelf doen: investeren in duurzame energie, samen een energiecoöperatie opstarten, of wachten tot er een betere vorm van duurzame energie ontdekt wordt?

Deze en andere onderwerpen zullen tijdens het politiek café aan bod komen. Nationaal windenergie-expert Guido Bakema geeft tijdens het politiek café een presentatie over de voor- en nadelen van het opwekken van windenergie en zal vragen beantwoorden. Bakema is een pionier op het gebied van windenergie en auteur van het boek ‘Alles over windenergie, alle feiten en windvragen op een rij’. Bezoekers kunnen na de presentatie een door hem gesigneerd exemplaar van dit boek kopen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.