opnieuw geen winst voor marienheem

Een doelpunt van Thomas Leurink in de 45e minuut zorgde ervoor dat Mariënheem met een achterstand de rust in ging. In het tweede deel van de wedstrijd hebben zij dit niet meer recht kunnen zetten in de score. Jurriën Kamphuis besliste 5 minuten voor het einde de wedstrijd in het voordeel van Terwolde. Hij scoorde vanaf de strafschopstip, die werd gegeven na een fout in de verdediging van Mariënheem.

Dave Kok sprak van een terechte nederlaag. “In de eerste helft speelden we matig tot zwak. Zo werden de ruimtes tussen de linies te groot en werden de taken niet goed uitgevoerd. We mogen blij zijn dat het niet al 3-0 voor Terwolde stond bij de rust”. Kok verteld dat hij vooral de beleving miste binnen het elftal. Door wat omzettingen binnen het veld heeft hij getracht dat te corrigeren. “Het team heeft dat in het eerste half uur van de tweede helft goed opgepakt. We hebben toen meerdere kansen gehad om de gelijkmaker te scoren, maar helaas viel die niet.” In de slotfase kon Terwolde de wedstrijd beslissen na een verkeerde inschatting in verdedigend opzicht. Een te korte terugspeelbal kon alleen met een overtreding binnen het zestienmetergebied gecorrigeerd worden, hetgeen een strafschop opleverde. Jurriën Kamphuis pakte dit cadeautje dankbaar uit: 2-0.

De komende tijd gaat Kok gebruiken om zijn spelers te laten herstellen van blessures. “Ik moet zeggen dat de jongens uit het tweede elftal het prima opgepakt hebben, maar het is dun bezaaid op dit moment”, zegt de trainer over zijn selectie. In de komende weken verwacht hij 3 van de 5 geblesseerde spelers weer toe te voegen aan zijn selectie.

Marïenheem heeft dit seizoen nog weinig goede resultaten behaald in uitwedstrijden. Van de 6 wedstrijden op vreemde bodem werd er slechts 1 omgezet in winst: 1-8 tegen V en L. In de overige 5 wedstrijden werden slechts 2 punten gehaald. Omdat het team van Kok het thuis wel goed doet met 4 overwinningen en 1 gelijkspel, staat Mariënheem nog steeds in de bovenste regionen van de competitie.

Tot aan de winterstop speelt Mariënheem nog twee competitiewedstrijden. Eerst wacht zondag 4 december de thuiswedstrijd tegen Raalte, om vervolgens een week af te reizen naar Sportpark De Zandweerd waar het duel tegen Sportclub Deventer op de planning staat. Beide duels beginnen om 14.00 uur.

Alle uitslagen in de klasse 5G van zondag 27 november 2016
Sportclub Deventer – SDOL 7-3
Nieuw Heeten – V en L 2-0
Raalte – Sallandia 0-0
FC RDC – Go Ahead Deventer 10-5
Terwolde – Mariënheem 2-0
Koninklijke UD – Wesepe 3-2

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.