ook glasvezel voor buitengebied salland zuid

CIF is blij met de interesse voor glasvezel op het platteland. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf licht toe: “Het percentage van 63,4% is echt hoog. Het hoogste percentage dat we tot nu toe door middel van een vraagbundeling gehaald hebben. Vooral dankzij het bewonersinitiatief SallandGlas. Zij hebben zich samen met de ambassadeurs tot het laatste weekend ingezet om de benodigde 50% deelname te realiseren.”

Lang gekoesterde wens gaat in vervulling
Ook wethouder Frits Rorink, gemeente Deventer, is heel tevreden dat ook het buitengebied van zijn gemeente glasvezel krijgt. Frits Rorink: “Met de aanleg van glasvezel in Salland Zuid gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.  We hebben ook hier in Deventer er hard aan getrokken. Voor de leefbaarheid en economische ontwikkeling in het buitengebied is de aanleg van glasvezel ontzettend belangrijk”.

Samenwerking met SallandGlas
Om de doelstelling van 50% inschrijvingen te halen, werkte CIF samen met SallandGlas. Dat is het bewonersinitiatief binnen de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer dat zich als doel heeft gesteld het buitengebied van Salland te voorzien van glasvezel.

Ben Nijboer van SallandGlas vertelt: “Wat een geweldig nieuws, vooral voor alle inwoners en bedrijven in het buitengebied van Salland! We hebben hier als SallandGlas ruim vijf jaar keihard voor gewerkt. Geweldig dat het gelukt is, en dat zóveel mensen zich inschreven. Dit is een kroon op het werk!” 

Start werkzaamheden
Dit jaar start de aannemer Volker Wessels Telecom B.V. nog met de voorbereidingen. De graafwerkzaamheden zullen in Salland Noord starten en vanuit daar verder gaan in Salland Zuid. De verwachting is dat eind 2017 de aanleg in Salland gereed zal zijn. Alle inwoners ontvangen hierover binnenkort meer informatie.

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.