ook eagles mascotte harley op hok vanwege vogelgriep

Rond het IJsselmeer en in Rotterdam zijn besmette, dode vogels gevonden. De vogels in Zeewolde waren besmet met de zeer besmettelijke variant H5N8, heeft de NVWA vandaag bekendgemaakt.

Er geldt een ophokplicht voor pluimvee, maar ook andere vogels moeten voorlopig in hun hok blijven. Zoals dus ook Harley en de andere roofvogels van Valkerij Rijssen. Daarom is de kinderboerderij voorlopig gesloten en gaat de roofvogelshow op de woensdagmiddag niet door.

Vervelend, ook voor anderen
“Beter voorkomen dan genezen”, zegt eigenaar Gerrit Zandvoort tegen RTV Oost. “Hopelijk mogen we volgende week weer vliegen. Het is vervelend dat Harley en de andere vogels niet mogen vliegen.”

“Maar voor anderen zijn de gevolgen veel erger. Zoals voor boeren met pluimvee, voor hen is deze situatie veel vervelender”, relativeert hij meteen.

Wedstrijd zonder Harley?
Zandvoort houdt de ontwikkelingen met een schuin oog in de gaten: volgende week vrijdag speelt Go Ahead Eagles namelijk de volgende thuiswedstrijd. Mocht de ophokplicht dan nog steeds gelden, dan moeten de supporters in de Adelaarshorst het dus zonder de steun van Harley doen.

“We gaan volgende week bekijken of Harley al dan niet mag vliegen en of hij überhaupt vervoerd mag worden. Ik ben bang dat dit nog wel even gaat duren.” Of het eventuele gemis van Harley slecht nieuws voor de wedstrijd betekent Zandvoort niet zeggen. “Maar de fans zullen hem zeker wel gaan missen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.