ondernemers meer tevreden over gemeente olst wijhe

Wethouder Bosch: “Een belangrijk onderdeel voor ons is de tevredenheid van ondernemers. De waardering is toegenomen, waardoor we op dit onderdeel van de 19e naar de 9e plek in de ranglijst zijn gestegen. Daar ben ik zeer tevreden over.”

Hoogste score op ‘Vriendelijkheid, beleefdheid en toegangelijkheid’
De tevredenheid van ondernemers richting de gemeente is verbeterd (score is een 6.6 i.p.v. 6.4 in 2012/2013). De hoogste score is te vinden op het gebied van vriendelijkheid, beleefdheid en toegankelijkheid. Het laagst scoort de gemeente op snelheid, vergunningverlening en begrip. Positief is te zien dat de gemeente op alle aspecten van dienstverlening hoger scoort dan een aantal jaren geleden. De score op communicatie en beleid is gelijk gebleven (een 2.1 waarbij een 4 de maximum score was). Opvallend daarbij is dat veel ondernemers informatie vinden op de website van de gemeente, maar dat ook vaak wordt aangegeven dat ondernemers niet op de hoogte zijn.

De ondernemers waarderen de gemeentelijke lasten met een 6.0 in plaats van een 6.1 in 2012/2013. Ondernemers vinden de communicatie, kleinschaligheid en toegankelijkheid sterke punten van de gemeente. Als aandachtspunten wordt de vergunningverlening, de hoge OZB tarieven en het betrekken van plaatselijke ondernemers bij gemeentelijke opdrachten genoemd.

57% van ondernemers positief gestemd
De gemeente heeft naast de vragen uit dit landelijke onderzoek, zelf nog extra vragen toegevoegd. Deze zijn niet betrokken bij de landelijke score, maar de gemeente wilde op onderdelen extra informatie ontvangen. De opvallendste conclusies daaruit zijn dat 57% van de ondernemers (zeer) positief zijn over de gemeente, maar 5% negatief en de rest neutraal. 24% van de ondernemers maakt gebruik van de diensten van de Regio Zwolle.

De aandachtspunten die de ondernemers meegeven zijn het verminderen van regeldruk, de flexibiliteit van regels en procedures, het inkoop- en aanbestedingsbeleid en de leegstandsproblematiek. Daarnaast willen ondernemers het liefste geïnformeerd worden via een nieuwsbrief. Wethouder Bosch: “Ondanks het feit dat we afgelopen jaren met minder personele capaciteit en geld hebben gewerkt, hebben we een beter resultaat behaald. Met de aanbevelingen gaan we aan de slag.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.