ondernemers en vvd eisen van raalte gas dr op

Lees hier het onderzoek terug waaruit blijkt dat Raalte onderaan bungelt.

Hier de vragen van de VVD:
Deelt u onze mening dat de ondernemers de banenmotor van Raalte zijn en we deze brandbrief zeer serieus moeten nemen?

Hoe kijkt de wethouder Economie terug op zijn reactie met betrekking tot het onderzoek naar de meest mkb-vriendelijkste gemeente waarin Raalte inmiddels is afgezakt naar de allerlaatste plaats? Is dit een juiste reactie geweest?

Deelt u de mening van de ondernemers dat er sprake is van een “jarenlang gegroeide, diepgewortelde cultuur van ‘nee, kan niet”.

Zo nee, waarom niet en hoe kan het dan dat de ondernemers dit wel zo ervaren

Herkent u zich in de genoemde voorbeelden over het direct afwijzen van plannen op grond van bestemmingsplannen (ipv meedenken hoe het wel kan) en het pas kunnen maken van afspraken over 4 maanden.

Denkt u in staat te zijn als college en organisatie om de door de ondernemers gewenste cultuuromslag te gaan bereiken? Zo ja, hoe gaat u dit doen en op welke termijn?

En bent u dit überhaupt van plan?

Welke conclusies trekt u uit deze reactie?

Bent u bereid nogmaals naar de bij de begroting door de VVD fractie ingediende moties te kijken? Zoals o.a. die van de vergelijking tussen de Raalte en de wel goed scorende gemeentes?

Brandbrief ondernemers
En hier een paar citaten uit de brandbrief van de gezamenlijke ondernemers van De Kring van Raalter Werkgevers, Heino Aktief, de ondernemersverenigingen van Nieuw Heeten, Broekland en Mariënheem, het Raalter Ondernemers Verbond, de Heetense Ondernemersvereniging, BNI de Wouw en de Heinose Winkeliersvereniging 

“Gemeente word wakker, vanaf nu prioriteit aan economische opgaven.”

“Raalte gaat onderuit op allerlei economische ranglijsten, het dieptepunt is bereikt”

“Het is de combinatie van al deze onderzoeken, gezamenlijk met de eigen ervaringen met de gemeente, die ons meer dan zorgen baart. Het totale beeld in de afgelopen jaren is voor de economie in Raalte een ‘snelvaartglijbaan’ naar beneden. Wat betreft het onderzoek naar mkb- vriendelijkheid stond Raalte in 2010/2011 nog 9e, twee jaar later al 19e en nu dus 25e en laatste. Landelijk zelfs nummer 381 van de 390 gemeenten! Raalte daalde de laatste jaren van plaats 230 in 2013 naar plaats 243 nu, en heeft in Overijssel alleen nog Olst-Wijhe en Tubbergen onder zich”

“Natuurlijk, er is een economisch werkatelier gehouden. Prima initiatief, maar een economische agenda van een gemeente kan en mag niet alleen bestaan uit projecten die hieruit voorkomen en getrokken worden door de samenleving. Natuurlijk moeten we het samen doen, en wij zijn als werkgevers daartoe meer dan bereid. Maar de participatiesamenleving die de gemeente zo voorstaat, is geen samenleving waar de gemeente langs de zijlijn staat (op economisch terrein dan).”

“Het is die kritische blik die we missen. Te vaak horen we van onze leden dat men bij een bezoek aan het gemeentehuis hoort waarom een idee bestemmingsplantechnisch niet kan, dat er sowieso geen geld voor is of dat een simpele afspraak niet eerder gemaakt kan worden dan over een maand of vier. Het is een jarenlang gegroeide, diepgewortelde cultuur, waarin een ommezwaai gemaakt moet worden naar een insteek die wijzigt van ‘nee, kan niet’ naar ‘wij gaan samen met u kijken hoe het wel kan’. Een ondernemer in Hardenberg, in Rijssen-Holten en Dalfsen wordt omarmd door B en W, door de ambtelijke organisatie, door de gemeenteraad.”

“Een extra ambtenaar economie zoals goedgekeurd in de begroting, is naast de huidige 0,5 fte voor economie, recreatie en toerisme, geen overbodige luxe. Maar hoe gaat het met de versterking van acquisitie van bedrijvigheid, plannen voor de versterking van winkelgebieden, onderzoek naar gemeentelijke lasten voor het bedrijfsleven, etcetera?”

“Het lijkt ons goed om te komen tot een stevige economische ambitie voor de gemeente Raalte! Wij zijn van de partij! Gas d’r op!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.