omwonenden olasfa terrein in olst nog steeds onwetend over vergoeding

De provincie Overijssel betreurt het dat de rechtbank Overijssel geen inhoudelijke uitspraak heeft gedaan over de tegemoetkomingregeling voor omwonenden van de sanering op het Olasfaterrein in Olst. Nu weten de omwonenden nog steeds niet of zij op een hogere vergoeding kunnen rekenen of niet. 

De provincie heeft de regeling opgesteld om de omwonenden van de sanering tegemoet te komen in de overlast die zij jarenlang hebben ervaren. Een aantal omwonenden vindt de tegemoetkoming te laag, en stapte naar de rechter. Deze doet geen uitspraak in de zaak, omdat hij vindt dat niet de regeling maar de individuele beschikkingen als basis moeten dienen voor de zaak.

Omwonenden die de zaak hebben aangespannen, kunnen nu op basis van de individuele beschikking die zij ontvangen, nadat de bezwaartermijn is doorlopen bij de provincie Overijssel, naar de rechter stappen. In een aantal gevallen hebben de mensen al een tegemoetkoming ontvangen en is de bezwaartermijn verlopen. De provincie bekijkt nog hoe zij met deze situatie omgaat.

Over de regeling
Ongeveer 280 huishoudens kunnen van de regeling gebruikmaken. De uiteindelijke hoogte van de tegemoetkoming hangt onder meer af van de ligging van de woning ten opzichte van het terrein en de duur van het verblijf van de bewoners. Voor meer informatie over de regeling, ga naar staging2.saneringolasfa.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.